Έναρξη εγγραφής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης», για το καλοκαίρι του 2023

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​​   ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Αλεξανδρούπολη ​​ 23/05/2023​​ 

ΝΟΜΟΣ ​​ ΕΒΡΟΥ​​   ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Αριθ. Πρωτ.:​​ ​​ 17570 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ​​ 

& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ​​ 

& ΙΣΟΤΗΤΑΣ​​ ΤΩΝ​​ ΦΥΛΩΝ

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΠΡΟΣ: ​​ ΠΙΝΑΚΑ​​ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ταχ.Δ/νση:  ​​ ​​ ​​​​ Καρτάλη 2  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Ταχ Κώδικας: 68132-Αλεξ/πολη  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Πληροφορίες: Δημητρακάκη-Δαγουλά Ε..

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ​​ Βάσσου Βασίλειος  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Τηλέφωνο:  ​​ ​​ ​​​​ 25510 88145 - 88144  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Mail:  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ dimitrakaki@alexpolis.gr

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ vvas@alexpolis.gr​​ 

 

 

 

ΘΕΜΑ:​​ Έναρξη εγγραφής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​​​ κρατικού προγράμματος ​​ «Παιδική Εξοχή Μάκρης», για το καλοκαίρι του​​ 2023 ​​ ​​ ​​​​ 

 

ΣΧΕΤ: ​​ 

 

 • Το με αριθμ.πρωτ.42728/25-04-2023​​ έγγραφο ​​​​ του Υπουργείου ​​ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Προστασίας ​​ Παιδιού & Οικογένειας που αφορά την γνωστοποίηση δημοσίευσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης ​​ «Ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος σε Δήμους»

 • Την υπ΄ αριθμ.39272/12-04-2023(ΑΔΑ:6ΓΧΟ46ΜΤΛΚ-Θ2Τ) Κ.Υ.Α.​​ των Υπουργών Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - ​​ Εσωτερικών περί «Ανάθεσης οργάνωσης και λειτουργίας Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους» (Φ.Ε.Κ. 2488/18-04-2023 ​​ τ.Β΄).

 • Την με αριθμ.πρωτ​​ 862/αρ.πρωτ.17355/19-05-2023​​ Απόφαση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης «Καθορισμός αποστολών κατασκηνωτών της Παιδικής Εξοχής Μάκρης για την κατασκηνωτική περίοδο του​​ 2023»  ​​​​ 

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Η Παιδική Εξοχή Μάκρης για το καλοκαίρι του​​ 2023​​ θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της​​ επτακόσια πενήντα (750) παιδιά​​ και​​ ΑΜΕΑ​​ με τους συνοδούς τους​​ του Νομού Έβρου, ηλικίας από​​ επτά​​ (7)​​ έως δεκαέξι​​ (16)​​ χρονών, αγόρια και κορίτσια,​​ με έτος γέννησης από​​ 01-01-2016 έως 31-12-2007, σε πέντε (5) κατασκηνωτικές περιόδους των​​ εννέα​​ (9)​​ ημερών​​ από​​ εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί​​ σε κάθε​​ κατασκηνωτική​​ περίοδο, για τους μήνες Ιούλιο &​​ Αύγουστο​​ 2023.

 

 • Πρώτη κατασκηνωτική περίοδος από  ​​​​ 05-07-2023​​ έως​​ 14-07-2023,​​ μικτή​​ ​​ (αγόρια – κορίτσια ) έως εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί, διάρκειας εννέα (9) ​​ ημερών.

 • Δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος από​​ 16-07-2023​​ έως​​ 25-07-2023,​​ μικτή​​ ​​ (αγόρια – κορίτσια ) έως εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί, διάρκειας εννέα (9) ​​ ημερών.

 • Τρίτη ​​ κατασκηνωτική ​​ περίοδο ​​ από ​​ 27-07-2023​​ έως​​ 05-08-2023,​​ μικτή​​ ​​ (αγόρια – κορίτσια ) έως εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί, διάρκειας εννέα (9) ​​ ημερών.

 • Τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος από​​ 07-08-2023​​ έως​​ 16-08-2023,​​ μικτή​​ ​​ (αγόρια – κορίτσια ) έως εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί, διάρκειας εννέα (9) ​​ ημερών.

 • Πέμπτη κατασκηνωτική περίοδος από ​​ 18-08-2023​​ έως​​ 27-08-2023,​​ μικτή​​ ​​ (αγόρια – κορίτσια ) έως εκατόν πενήντα (150) κατασκηνωτές – ΑΜΕΑ- συνοδοί, διάρκειας εννέα (9) ​​ ημερών.

 

Η υπηρεσία μας έχει δικαίωμα αλλαγής έναρξης και λήξης της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Η επιλογή των κατασκηνωτών σε​​ Α, Β, Γ΄ Δ΄​​ ή Ε΄​​ κατασκηνωτική ​​ περίοδο ​​ γίνεται ​​ από την αρμόδια υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Δ.Σ. της κατασκήνωσης.

​​ Όπως κάθε χρόνο, θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού, που εσείς θα προτείνετε, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους δασκάλους ή τις Σχολικές Επιτροπές της περιοχής σας.

Αποκλείονται από την κατασκήνωση, μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από ​​ μεταδοτικά νοσήματα ​​ και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχοσωματικά νοσήματα (επιληψία ​​ κ.λ.π.).

Οι καταστάσεις Υγείας​​ των παιδιών θα γίνονται στις κατά τόπους Κρατικές Υγειονομικές Υπηρεσίες (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Πολυϊατρεία, Ιατρεία του ΙΚΑ,​​ Kρατικά Νοσοκομεία - Τακτικά εξωτερικά Ιατρεία) της περιοχής σας, όπου θα συμπληρώνεται το Δελτίο Κατασκηνωτή από τον εκάστοτε ιατρό,​​ αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς.

Οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι και την​​ 16η-06-2023.

Προκειμένου για την εγγραφή του υποψήφιου κατασκηνωτή, οι γονείς θα πρέπει έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:​​ 

 • Βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού (των ενταχθέντων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ)

 • Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού

 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (επιδεικνύεται στον ιατρό)

Για κάθε ​​ παιδί ​​ συμπληρώνεται από τον ιατρό ειδική καρτέλα στην οποία εκτός από​​ 

τα ατομικά στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κ.λ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του ιατρού για την υγεία του. Επίσης, σε ειδική στήλη θα καταχωρείται η επιθυμία του παιδιού​​ (έως (2) δύο), αναφορικά με την επιλογή της κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία θα ικανοποιείται εφόσον παρέχεται η ευχέρεια από τον σχετικό προγραμματισμό. Σε άλλη στήλη της καρτέλας θα αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο είναι το παιδί ασφαλισμένο. Μαζί με το Δελτίο Κατασκηνωτή​​ πρέπει να κατατεθούν τα εξής δικαιολογητικά:

 • Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, ασφάλιση, μειονότητα κτλ.

 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης​​ και​​ 

ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΗΚΑΤΕ!

 • Απόδειξη κατάθεσης​​ 30,00 Ευρώ​​ στον λογαριασμό της​​ Τράπεζας​​ Eurobank​​ ΑΕ ​​​​ με Αριθ. Λογ.:​​ 0026.0269.98.0200352937​​ και​​ 

ΙBAN:​​ GR​​ 1202602690000980200352937​​ 

 

Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο τα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών​​ – εφόσον ο ένας γονέας είναι άνεργος -​​ καθώς και τα παιδιά των οικογενειών που δικαιούνται ΚΕΑ.

 

Μόνο για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο​​ Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων​​ του Δήμου Αλεξ/πολης [οδός: Καρτάλη 2, 68132 Αλεξ/πολη (κτήριο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ)].​​ 

 

Επίσης, οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:​​ kataskinosimakris@alexpolis.gr​​ ​​ Αιτήσεις θα βρείτε στο επίσημο site του Δήμου Αλεξ/πολης.

 

 

Τηλ. Επικοινωνίας:​​ 6934702693

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​​​ ​​ Ώρες: 10:00 π.μ.​​ – 13.00 μ.μ.

 

 

Όλα τα ​​ δικαιολογητικά μαζί με το δελτίο κάθε παιδιού θα πρέπει να αποσταλούν​​ στο​​ Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων​​ του Δήμου Αλεξ/πολης [οδός:​​ Καρτάλη​​ 2, 68132 Αλεξ/πολη​​ (στο κτήριο Πολυκοινωνικό)], ​​ μέχρι το αργότερο την​​ 16η​​ Ιουνίου​​ 2023,​​ προκειμένου​​ να γίνει η επιλογή των παιδιών και η έγκαιρη ενημέρωση αυτών.

Το σωστά συμπληρωμένο δελτίο κατασκηνωτή διευκολύνει τους αρμοδίους για την εγγραφή του και είναι απαραίτητο στοιχείο για την παρακολούθηση του ​​ κατασκηνωτικού προγράμματος.

Για την εγγραφή των παιδιών, σας στέλνουμε τα Δελτία Κατασκηνωτή, όπου θα συμπληρώνονται τα στοιχεία οικογένειας του κατασκηνωτή και​​ οπωσδήποτε και το τηλέφωνό του (ή δυνατόν και 2ο​​ τηλέφωνο επικοινωνίας)​​ για την ενημέρωση του ίδιου,​​ καθώς επίσης και φόρμες ονομαστικών καταστάσεων κατασκηνωτών.​​ 

 Τα παιδιά που θα επιλεγούν​​ θα ενημερωθούν τηλεφωνικά​​ και πρέπει να έχουν μαζί τους​​ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΣΕΝΤΟΝΙΑ,​​ εκτός από τα προσωπικά τους είδη:​​ (δηλ. ρούχα, εσώρουχα και είδη υγιεινής π.χ. σαμπουάν, σαπούνι, σφουγγάρι, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα), σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες,​​ φακό, αντικουνουπικό κτλ. Επίσης πρέπει να έχουν​​ μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, σαγιονάρες, πετσέτα θαλάσσης κτλ. για την παραλία.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού πάνω στο θέμα της εγκυκλίου αυτής και να υπάρχει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικειμενικό σκοπό να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κρατικού​​ κατασκηνωτικού προγράμματος 2023.

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

1)​​ Αίτηση δήλωσης περιόδου κατασκηνωτή

2)​​ Δελτίο κατασκηνωτή

3)​​ Υπεύθυνη Δήλωση Εισοδήματος Γονέα​​ 

4)​​ Φόρμα ονομαστικής κατάστασης κατασκηνωτών

 

 ​​ ​​ ​​​​ 

Μ.Ε.Δ.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝ.​​ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΤΣΑΚΙΡΟΥΔΗ ΤΡΙΑΔΑ

 ​​ ​​​​  

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​    ​​ ​​ ​​​​ 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

Α΄) ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

1. ΔΗΜΟΣ​​ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Β. Κων/νου 9 - ​​​​ 68200 Ορεστιάδα

Υπόψη​​ Δημάρχου​​ ​​ 

 

2.ΔΗΜΟΣ​​ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Βασ.​​ Γεωργίου & Ορφέως 1- 68300 Διδ/χο

Υποψη Δημάρχου​​ 

 

3. ΔΗΜΟΣ​​ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Βασ. Γεωργίου 180​​ -​​ ​​ 68400​​ Σουφλί

Υποψη​​ Δημάρχου​​ 

 

4. ΔΗΜΟΣ​​ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Χώρα Σαμοθράκης​​ – 68002 Σαμοθράκη

Υπόψη​​ ​​ Δημάρχου​​ 

 

5. ΔΗΜΟΣ​​ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ –​​ ΣΑΠΩΝ​​ 

Παπαδήμα 2,​​ Σάπες​​ – 69300 Σάπες

Υπόψη​​ ​​ Δημάρχου​​ 

 

6.​​ ΔΗΜΟΣ​​ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πλ. Βιζυηνού 1​​ – 691 00​​ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Υπόψη​​ Δημάρχου​​ 

 

Β΄) ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

1. Δ/νση​​ Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

 ​​ ​​​​ ​​ (Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού)

2.​​ Δ/νση​​ Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Έβρου – Αλεξ/πολη​​ 

 ​​​​  ​​​​ (Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Γυμνάσια ​​ του Νομού)

3. ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Αλεξ/πολης

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Διδ/χου

5. ΚΕΠ​​ Δήμων

6.​​ Το Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής Μάκρης

1

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για καθορισμό αποστολών κατασκηνωτών της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Μάκρης για την κατασκηνωτική περίοδο του 2023

α. ΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ 2023

β. ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ 2023

γ. Υ.Δ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΑ 2023