• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Συγκεντρωτικός Απολογισμός Δημοτικού Ωδείου μηνός Ιουνίου 2018 6/7/2018

Αλεξανδρούπολη, 6/7/2018

Συγκεντρωτικός Απολογισμός Δημοτικού Ωδείου μηνός Ιουνίου 2018

Για το Δημοτικό Ωδείο ο Ιούνιος ήταν ο μήνας καθημερινών δράσεων, πολλαπλών εκδηλώσεων, η εξεταστική περίοδος όλων των σχολών και τμημάτων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Ιουνίου δόθηκε ρεσιτάλ φλάουτου της Θεοδώρας Αποστολίδου (προκριματικές εξετάσεις διπλώματος) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου δόθηκε μαθητική συναυλία της σχολής πιάνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου αντίστοιχα μαθητική συναυλία της σχολής κιθάρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Την Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συναυλία του μοντέρνου τμήματος κρουστών και της τάξης μπουζουκιού στο παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου δόθηκε συναυλία της σχολής βιολιού στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου , με την πρωτότυπη ιδέα , τα παιδιά να παίζουν γνωστές μελωδίες του κινηματογράφου και το κοινό να τις αναγνωρίζει και να τις σημειώνει στο έντυπο που δόθηκε. Δόθηκε βραβείο στους επιτυχόντες.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο δόθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία των τμημάτων μουσικής προπαιδείας με θέμα “ Η διαδρομή Δαδιά -Έβρος” με ήχους. Παράλληλα έγινε η πρώτη σκηνική εμφάνιση των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής για τα νήπια με τους γονείς τους. Η συναυλία έκλεισε με την εμφάνιση της παιδικής χορωδίας του Ωδείου σε ένα ευφάνταστο πρόγραμμα.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δόθηκε συναυλία του μοντέρνου τμήματος του Δημοτικού Ωδείου και του παραρτήματος Φερών με συμμετοχή τραγουδιστών της τάξης Μονωδίας με κομμάτια γνωστού ρεπερτορίου και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία των υπόλοιπων τμημάτων μουσικής προπαιδείας στο Δημοτικό Θέατρο στην μουσικοϊστορία “Τα Στρουμφ και ο μαγεμένος αυλός”. H συναυλία ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της σχολής τσέλο σε πολλούς συνδυασμούς μουσικής δωματίου.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου δόθηκε η μεγάλη συναυλία για το κλείσιμο της χρονιάς στην αίθουσα του Δημαρχείου Φερών.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου δόθηκε μαθητική συναυλία μικρών και ενηλίκων σπουδαστών από όλες τις σχολές.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου δόθηκε πρωινή συναυλία της σχολής πιάνου.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου δόθηκε μαθητική συναυλία των σχολών κιθάρας, πιάνου και μονωδίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Ο κύκλος συναυλιών του έτους έκλεισε με την πανηγυρική μεγάλη συναυλία σύσσωμου του Ωδείου και καθηγητών του με την εμφάνιση της ορχήστρας και των χορωδιών σε ένα κατάμεστο κηποθέατρο. Στην συναυλία αυτή πραγματοποιήσαμε μετά από σκληρή προετοιμασία και ενθουσιασμό την παρουσίαση της πρώτης πράξης της όπερας Κάρμεν του Μπιζέ, ένα τόλμημα που στέφθηκε με επιτυχία.

Παράλληλα όλο τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις όλων των σχολών και τμημάτων , καθημερινά πρωί και απόγευμα.

Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου για το παράρτημα του Ωδείου στις Φέρες και 25 για το Ωδείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκαν γραπτές πτυχιακές εξετάσεις Αρμονίας.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πτυχιακές εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής και δόθηκαν δύο πτυχία.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου από ώρα 10.00 π.μ. έως 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν οι προφορικές εξετάσεις των σπουδαστών των 2 Ωδείων .

Δόθηκαν με επιτυχία και εξαιρετικά σχόλια από τα εγνωσμένης αξίας μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το υψηλό επίπεδο σπουδών των σπουδαστών μας 11 πτυχία Αρμονίας.

Η Διευθύντρια του Ωδείου

Μερόπη Κολλάρου