• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στον εορτασμό του Παγκόσμιου Έτους Εθελοντή Αιμοδότη -ΕΛΛΑΔΑ 2018 24/5/2018

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης

Λ. Δημοκρατίας 306, 681 32 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551350203, Fax: 2551064235 – Email: gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη  24/05/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στον εορτασμό του Παγκόσμιου Έτους Εθελοντή Αιμοδότη -ΕΛΛΑΔΑ 2018 

            Στο πλαίσιο εορτασμού του Παγκόσμιου Έτους Εθελοντή Αιμοδότη που για το 2018 έχει αναλάβει η χώρας μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ειδική εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου μας το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

            Θα ακολουθήσει συναυλία «Στο μαγικό χαλί..» από την ερμηνεύτρια παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, κα Καίτη Μακρή και τον συνθέτη, καθηγητή  Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνά Ι. Αλεξιάδη. Η συναυλία περιλαμβάνει πολύ σημαντικά τραγούδια από τον μουσικό χώρο της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, του Ανατολικού Αιγαίου, της Μικρασίας και της Πόλης καθώς και  μερικά έντεχνα τραγούδια «εκπλήξεις», αντίστοιχου χαρακτήρα και προσανατολισμού.

            Οι πρωτότυποι ήχοι και  συνδυασμοί ηχοχρωμάτων από τα πληκτροφόρα όργανα  (πιάνο και συνθεσάιζερς), είναι όλοι κατασκευασμένοι και διαμορφωμένοι από τον Μηνά Αλεξιάδη ειδικά για τη συναυλία αυτή και για κάθε τραγούδι αυτόνομα.  Περιλαμβάνουν συμβατικές μουσικές αναφορές  και ηχοχρώματα, παραπέμπουν στον  μουσικό χώρο και το  ύφος των τραγουδιών,  αλλά  ταυτόχρονα συνδέουν  αυτό  το  μουσικό υλικό με τον σύγχρονο μουσικό  χώρο της ambient electronica και της  «ηχητικής τοπιογραφίας» (soundscaping). Μια τολμηρή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή μουσική συνύπαρξη που αναμένεται με ξεχωριστό  ενδιαφέρον.