• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ώρα 19.00 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης 21/3/2018

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης

Λ. Δημοκρατίας 306, 681 00 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551350203, Fax: 2551064235 – Email: gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη  21/03/2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας καλούμε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ώρα 19.00 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης

να τιμήσετε με την παρουσία σας την τιμητική εκδήλωση απονομής Μεταλλίου Α΄ Τιμής στην Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων κα Πολυξένη Τσατσοπούλου-Καλούδη,

για την καθοριστική συμβολή της στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου

της Αρχαίας Ζώνης

και για την εν γένει επιστημονική και κοινωνική προσφορά της.

Θα ακολουθήσει ομιλία της τιμώμενης που θα αφορά στο έργο της στην περιοχή μας.

 

 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

 

 

 

 

 

Η κυρία Πολυξένη Τσατσοπούλου-Καλούδη είναι Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας.

 Από το 1979 έως το 1982 εργάστηκε στη ΙΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Το 1983 τοποθετήθηκε στην ΙΘ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θράκης.  Από Το 2014 που  ανέλαβε τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στον Έβρο, ασχολήθηκε με τη μελέτη της τοπογραφίας και χωροθέτησης των αρχαίων ελληνικών πόλεων της παραλίας του Ν. Έβρου, τη διερεύνηση της πορείας της αρχαίας Εγνατίας οδού στο χώρο της Θράκης τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης, όπου και εντοπίζεται η κύρια ανασκαφική της δραστηριότητα.

Έλαβε μέρος με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, συμπόσια και αρχαιολογικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Τα Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, εγκυκλοπαίδειες καθώς και σε  ελληνικά και ξένα αρχαιολογικά περιοδικά. Πραγματοποίησε τη συγγραφή  δύο αρχαιολογικών  οδηγών για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης και την αρχαία Εγνατία, όπως επίσης δημοσίευσε με ομάδα των συνεργατών της το σύνολο των ευρημάτων του ιερού του Απόλλωνα στη Ζώνη.

Η συμβολή της στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ζώνης όπου εργάσθηκε πάνω από τριάντα χρόνια ήταν τεράστια, αναδεικνύοντας στην ουσία την ιστορία του χώρου μας.