• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Πρόσκληση σε διάλεξη του Γεώργιου Μαυρομάτη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης 15/1/2018

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 15/01/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 8 μ.μ. στη διάλεξη με θέμα «Περί τον Πολιτισμό» και εισηγητή- συντονιστή τον κ. Γεώργιο Μαυρομάτη, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ.

Τι μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμός; Τι σχέση υπάρχει μεταξύ πολιτισμού και κουλτούρας; Από πού και πώς ξεκίνησε η συζήτηση για τον πολιτισμό και πότε έφτασε στον τόπο μας; Υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι πολιτισμοί; Σχετίζεται ο πολιτισμός με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ιδεολογία; Αυτά τα ερωτήματα, καθώς και ζητήματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες, θα συζητηθούν στη συνάντηση/ συζήτηση με θέμα τον πολιτισμό.

Η συγκεκριμένη διάλεξη είναι η πέμπτη κατά σειρά και γίνεται στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Ομιλιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης που άρχισε από τον Οκτώβριο του 2017 σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης του κοινού της πόλης της Αλεξανδρούπολης με κύριο άξονα τον άνθρωπο και την εκπαίδευση. Τα Τμήματα Ελληνικής Φιλολογίας αφενός και Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία αφετέρου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης φέρνουν τους πολίτες σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες που προβάλουν διαφορετικές πτυχές πολλών ενδιαφερόντων θεματικών.

Διαβάστε εδώ για τον Ομιλητή 'ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ':
http://www.psed.duth.gr/faculty/dep/Mavrommatis_cv.pdf